Podgląd pojedynczego posta
Stary 02.01.2004, 18:34   #93
Nulek
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 04.09.2003
Nulek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ostrzeżenie!!!

Mam złe wieści...
Dzisiaj miałem dużo wolnego czasu i przetestowałem mojego 401S@811S. Wszystko wyglądało bardzo dobrze, wypaliłem pomyślnie kilka płyt DVD+R, DVD+RW, CD-RW. Na forum Atomica przeczytałem jednak, że po przeróbce są problemy z zapisem płyt minusowych. Sprawdziłem i okazało się, że to prawda! Udało mi się nagrać tylko jedną płytę XIDEX 4X DVD-R, ale z prędkością 2X. Próby wypalenia XIDEX, EMTEC i TDK (cartyfikowanych dla prędkości 4X) skończyły się klapą. EMTEC nie daje się niczym odczytać, w przypadku TDK nie udało się zamknąć płyty (Lead-out Error). Z tymi płytami nigdy wcześniej nie miałem problemu... Oczywiście płytki poszły do kosza i jestem z tego powodu bardzo zły!
Tak więc wróciłem do 411S z firmware'm FS0F i wypaliłem jeszcze raz płytę EMTEC DVD-R 4X - tym razem pomyślnie. Nie ulega dla mnie wątpliwości, że przeróbka 401S@811S i 411S@811S powoduje problemy z zapisem płyt "minusowych" z prędkością 4X.
Radzę wszystkim majsterkowiczom, by sprawdzili zapis płyt -R 4X.
A osoby, które jeszcze nie dokonały przeróbki namawiam, by się wstrzymały. Opisany przeze mnie błąd jest znany autorom crackowanego firmware'u dla 811S. Był to główny powód, dla którego przez dłuższy czas nie udostępniali oni publicznie swojego "dzieła". Obecnie trwa ustalanie przyczyn problemu. Póki co, wykazano niezbicie, że 401S i 411S potrafią wypalać z prędkością 8X, a to już coś!

Nulek
Nulek jest offline