napisze krótko...
Polacy (niektórzy) są tak głupim narodem, że myślą, iż wraz z wejściem Polski do UE drogi będę pozłacane, z kranu będzie leciało piwo i każdego będzie stać conajmniej na Golva IV.
Wszystko w swoim czasie, ja jestem optymistą, sam głosowałem na TAK i myśle, że będzie dobrze, ale nie od razu. Polska jest tak cofniętym krajem, że zmiany mogą na początku troche boleć. To tak jak z próchnicą w zębie

- leczenie boli, a potem jest dobrze.
I nie myślmy, że wejdziemy na równych prawach do UE bo postawcie się na miejscu takich Niemiec, Francji czy Anglii - to poważne państwa, a przewodzić ktoś musi.
Pozdrawiam!
P.S.
Paliwo podrożało w całej Polsce.
Cytat:
rośnie bezrobocie, masowe recesje, reformy, inflacje, nowelizacje, ustawy, poprawki, podatki, akcyzy, publiczne analizy...wszystko w ch** warte!
bezrobocie w Polsce sięga zenitu, w niepamięć odszedł człowiek z granitu, ludzie szarej strefy czekają profitu szukając patentu na poprawe swego bytu, opieka socjalna ledwo już przędzie, nic nie załatwisz w żadnym urzędzie, pijany prezydent wygłasza orędzie-zrobili mu zdjęcie, pieniądze w kopercie
Co się stało w tym kraju nad Wisłą? Z tą charyzmą tego narodu? Owoce ogrodu, zła i wściekłości bardzo daleko jest od stanu przytomności, przepadły gdzieś pieniądze emerytów, rzesze prawników, alkoholików, strajki górników, szlugi z przemytu, chleb i mleko w sklepie do zeszytu...coraz trudniej związać koniec z końcem, wyjdą na słońce ludzie cienia, powstrzymaj nas nie mamy nic do stracenia, obraz kontrolny i tylko zakłócenia, brak porozumienia ofiary reżimu, w końcu wyrobić socjalne minimum, demonstracje, akta w archiwum...nikt nie zajmuje się już pracą uczciwą
Rewolucja jest blisko na ulice wyjdą dzieci
wszem i wobec zademonstrują sprzeciw
by zapobiec musiałoby się wiele zmienić
sam powiedz! Potrafisz to ocenić!
|
Jak my nie potrafimy rządzić swoim krajem to niech inni to zrobią, a na zachód od Polskiej granicy aż po morze widać, że jest tam lepiej.