Podgląd pojedynczego posta
Stary 03.01.2004, 13:19   #15
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez GraLo
Nie nigdy za !!! Nie będe pracować dla niemca na własnej ziemi. I tym którym zdaje się że bedzie tak miło po wejściu powiem że się mylą. Skąd nasz rząd wytrzasnie pieniądze potrzebne do unijnego budrzetu nie mówie już o potrzebach kraju. Wszyscy zachwycają sie ze Unia pobuduje nam drogi ale za czyje pieniądze za nasze. I żebym to ja siedział w tym sejmie na pewno niepozwoliłbym na wykup ziemi przez cudzoziemców. Bo nie po to nasi dziadkowie i pradziadkowie walczyli z niemcami i rosjanami żeby żyć w wolnym kraju i powiem że mam głeboko w dupie niemców i rosjan. Niemcy to przemądrzały naród który nie podniósłby się ngdy gdyby nie pomoc amerykanów a rosjanie to najgłupszy naród na świecie - mając tyle ropy gazu biedują oj. Ten kto dalej jest za niech przypomni sobie 1 i 17 września 1939 i wszystkie rozbiory. A i wracając do tematu jak będzie hu.....jowo.
Od poczatku:
-ziemie w Polsce cudzoziemcy moga juz miec od dawna, tylko byly ciut wieksze restrykcje.
-Hm jak jest przedsiebiorczy Niemiec ktory potrafi zorganizowac prace i zadbac o rynki zbytu to dlaczego nie chcesz dac mu mozliwosci wykupienia ziemi i zatrudniania Polakow ? Lepiej zeby caly narod na nich charowal zeby mieli za co zlopac wino ? Zycie to nie bajka - to jest wojna.
-co do przesadow czy Polska bedzie platnikiem netto czy nie, to sie nie bede wypowiadal - innym zreszta tez tak radze, bo nawet najwieksi ekonomisci nie sa w stanie jednoznacznie stwierdzic, wiec pozostaje nam jedynie sprawdzic to empirycznie.
-co do siedzienia w sejmie to widzisz, ja boje sie kiedy w sejmie siedzia ludzie ktorzy rzucaja gornolotnymi textami w stylu "Nie rzucim ziemi skad nasz rod", a pomysly na ratowanie gospodarki maja w stylu E. Gierka
-martwi mnie ze masz "głeboko w dupie niemców i rosjan"
-co do przemadrzalosci niemcow masz troszke racji, ale raczej mniej niz wiecej. Ja znam w Europie co najmniej 2 bardziej leniwe kraje europejskie ktore wyrosly na potege dzieki pomocy USA (w roznych etapach swojego rozwoju).
-Rosja miala bardzo burzliwa historie i bardzo niestabilna sytucje polityczna. Nie nazwalbym ich najglupszym narodem na swiecie.
-1 i 17 wrzesnia i wszystkie rozbiory sobie przypomnialem ale to zwiazku z UE nie ma.

Jeszcze taka ciekawostka - wiesz czym przeciwnicy integracji straszyli Litwinow przed referendum akcesyjnym ? - Ze po przystapieniu do UE Polacy masowo beda wykupowac ziemie na Litwie.
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post