Cytat:
|
Napisany przez Maras2
Początkowo miałem takie samo nastawienie jak ty. Zresztą miałem DVDXCOPY i też najpierw myślałem, że jest extra. Niestety, z niewiadomych mi względów płyty wypalone tym programem po kilku odtworzeniach na odtwarzaczu stacjonarnym potrafiły się zacinać lub w ogóle nie startowały. Po za tym pojawiają się problemy po rozgrzaniu płyty w odtwarzaczu, czyli po kilkudziesięciu minutach odtwarzania.
|
Sugerujesz, że laser w odtwarzaczu niszczy płytki DVDR słabszej jakości? Wiele się czyta o tym, że najgroźniejszy jest dla nich "ząb czasu", ale kto wie, może i laser się do tego przyczynia. Może lasery w zwykłych odtwarzaczach są zbyt brutalne dla tak przeciez delikatnych płytek DVD+-RW?
Dochodzimy do paradoksu, że zrobienie kopii DVD jest całkiem nieopłacalne, skoro pada ona po paru oglądnięciach lub po kilku miesiącach. Taniej wychodzi ponowne wypożyczenie tego samego filmu za jakiś czas :-)
Piszecie tu o różnych programach do kopiowania DVD. Dlaczego ani wzmianki o DVD2One? Czy ten pionierski programik odszedł już do lamusa?
Dzieki,
latet