Podgląd pojedynczego posta
Stary 04.01.2004, 14:13   #1
latet
Wymiatacz

Data rejestracji: 04.08.2003
latet zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Spawarka DVD LG GSA-4040B - ma to ktoś?

Witam,

Wybór nagrywarki DVD to dylemat straszliwy.
W pierwszej turze odrzuciłem pokusę kupna tanich Lite-On'ów.
Potem zacząłem się powoli skłaniać ku Pioneerom...

Teraz przeczytałem test na Tom's Hardware i czuje się prawie przekonany do LG GSA-4040B. Kusi mnie zwłaszcza obsługa DVD-RAM oraz - podobno - zero problemów z rypaniem tłoczonych, porysowanych DVD.

http://www.tomshardware.pl/storage/2...burner-41.html

Cytat:

Naszą rekomendację otrzymują dwa napędy: LG GSA-4040B i Pioneer DVR-A06. LG nie ma żadnych poważnych wad, z wyjątkiem faktu, że niektóre odtwarzacze DVD nie mogą odczytać jego +R. Ma do zaoferowania nieporównywalne atrybuty,wspaniałą elastyczność w użytkowaniu, włączając w to wsparcie DVD-RAM, dobr e osiągi, niezły serwis i najniższą cenę ze wszystkich. Pioneer o mało nie oblał testu z DVD, ale regularnie oferuje uaktualnienia firmware, ma też dobrą wydajność we wszystkich konkurencjach.
W sumie po wszystkich tych napędach mogliśmy się spodziewać nieco więcej. Żaden z nich nie umożliwia oglądania wypalonych DVD we wszystkich dziewięciu odtwarzaczach DVD klasy Hi-Fi. Ci, którym się to udało, poddali się przy odczycie porysowanego DVD i obsługują jedynie DVD+. Niektórzy wytwórcy nie zadbali o pewne detale. Zanim zorganizujemy następne zestawienie, producenci napędów powinni zająć się tymi irytującymi małymi problemami.

Czy są tu na formum użytkownicy modelu LG GSA-4040B?
Jakie macie wrażenia i praktyczne uwagi?

Czy LG nie szykuje niebawem jakiegoś następcy?

Dzieki!

latet
latet jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online