JA NIE i nie zmienie zdania. Może i podchodze emocjonalnie ale taki już jestem. Zawsze walczyliśmy sami o swoje a pseudopomocnicy niech sie wypchają przykład anglia i francja na początku II WŚ. Tak samo Powstanie Warszawskie pomogli nie !!! I nie uwierze że teraz jest wszytko ok wszyscy sie kochają i chca pomagać. To że jest juz XXI wiek o niczym nie świadczy. historia zna wiele przypadków kiedy sojusze międzypaństwowe były łamane. Dalej któryś z kolegów wspominał o supermarketach i tak je zachwalał - życze zdrowia. W kraju słychać o wspieraniu lokalnej społeczności przedsiębiorców, sklepikarzy. A tu co sie dzieje supermarkety, centra handlowe i weż człowieku walcz. Wiadomo że polityka takiego mlocha spowoduje że lokalne sklepiki padną chociaż ich produkty nie są gorsze a nawet lepsze. I powiem jeszcze czemu w sklepach nic nie było - bo wszystko szło na wschód do rosji i żeby było śmieszniej przypomnijcie sobie sytuacje gospodarcza rosji w latach 90 kiedy to takie kraje jak POlska Węgry, Czechosłowacja Litwa Łotwa itd przestały być zywicielami tej niby potegi jaką była rosja. Co u nich było bagno bo zostały odcięte dostawy. To wiem na pewno bo mój dziadek był kolejarzem i pracował w białymstoku i wiele razy mówił mi jak z białego szły transporty z mąką, masłem na wschód i dlatego też nienawidze rosjan. Oj ludzie kończe powoli bo nieche mi się juz pisać i wykładać historie która jest bardzo ważna dla nas POLAKÓW. Pamiętajcie że same pieniądze są niczym bez rozumu.
|