Podgląd pojedynczego posta
Stary 04.01.2004, 16:28   #23
elektronik
Nowy na forum

Data rejestracji: 18.10.2003
elektronik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez latet
Sugerujesz, że laser w odtwarzaczu niszczy płytki DVDR słabszej jakości? Wiele się czyta o tym, że najgroźniejszy jest dla nich "ząb czasu", ale kto wie, może i laser się do tego przyczynia. Może lasery w zwykłych odtwarzaczach są zbyt brutalne dla tak przeciez delikatnych płytek DVD+-RW?

Dochodzimy do paradoksu, że zrobienie kopii DVD jest całkiem nieopłacalne, skoro pada ona po paru oglądnięciach lub po kilku miesiącach. Taniej wychodzi ponowne wypożyczenie tego samego filmu za jakiś czas :-)

Piszecie tu o różnych programach do kopiowania DVD. Dlaczego ani wzmianki o DVD2One? Czy ten pionierski programik odszedł już do lamusa?

Dzieki,

latet

Raczej wątpliwe aby laser stacjonarnym odtwarzaczu nadgryzał płytę DVD.
Zdecydowanie przychylam się do złej jakości nośników DVD, jako na przyczynę tego zjawiska. A co do temperatury w odtwarzaczu, to też nie zauważyłem abym płytę wyciągał ciepłą po obejrzeniu. ( Używam YAMAHY DVD-S530 ).
Nagrałem już kilkadziesiąt płyt DVD, zarówno - jak i +. Te, które nie wytrzymały operacji nagrania nie chodziły od razu. Nie nagrywam na DATEX-ach, a ostatnio też na ESPERANZA-ch. Za to używam VERBATIM-ów. Do tej pory jako softu używałem: DVD-decryptera do zrzutu, DVD2one do kompresji, a NERO 5.5.10.54 do palenia. Teraz odkryłem PINNACLE INSTANT COPY 8 i muszę powiedzieć że rewelka. Czas kompesji filmu to ok 120-180 min., a jakość praktycznie jak oryginał. Jako spawarki używam Pionka A06, przedtem A05. Są THE BEST.
Nagrałem też kilka płytek na Liteonach 401 i 411 bezproblemowo ( do tej pory się czytają ) ale to nie to czgo chciałem.

Pozdro

Elektronik
elektronik jest offline   Odpowiedz cytując ten post