Cytat:
|
Napisany przez CIAPEK
Tak jak podpowiadają koledzy...nie kupuj "lewej". Musi mieć dokumenty, karte gwarancyjną (nawet starą, ale to też dowód legalności), kartonik i wszystkie komponenty zestawu w jakim ktoś zakupił telefon.
Kupując "lewą" komórkę bez papierów i dokładnie nie wiedząc skąd ona pochodzi, możesz stanąć przed sądem  tak i to nie są żadne jaja, sam ostatnio znalazłem się na takiej rozprawie w sądzie "kolegialnym". Koleś zakupił moją komórkę od złodzieji, którzy mi ją ukradli...teraz ma lipe. Stał się posiadaczem telefonu pochodzącego z kradzieży/paserem.
Dlatego nigdy, nigdy, nigdy "lewych" telefonów, możesz się go potem szybko pozbyć bo policja również lubi sprawdzać telefony (IMEI) i stanąć przed sądem.
|
Widze ze znasz sie na tym, ziooom! Powiec mi w takim razie co zorbic zeby odzyskac swoja komorke. Skradziona okolo miecha temu, Nokia 5510. Jakei w ogoel sa szanse na jej odzyskanie? Poradz cos, stary...