Cytat:
|
Napisany przez Maciej
Napędów masz sporo ...
Ta wersja Worms 3D to PL ...?
SafeDisc 2.9 próbuj kopiować najnowszym Alcohol 120% ...z włączoną korekcją EFM.
profil dobierz w/g programu Alcoholer .
Lub nowym BlindWrite 5.
|
Macieju
Swego czasu mając problem z Sims Gwiazda zgłosiłem podobny problem na Forum. Po przeczytaniu przewodnika made in VLuka, Twoich odpowiedzi na podobne pytania, Twojego przewodnika o korekcji EFM (via Forum Alcohol).
Generalnie masz rację, najważniejszy jest sprzęt, ale nikt nie jest w stanie powiedzieć JAKI SPRZĘT!!! Historia z owieczkami i testem na korekcję EFM potwierdza, że wiele nagrywarek ma dwie owce, które pozwalają na przejście SD 2.5, ale nie wyżej!
Mam do dyspozycji cztery urządzenia odtwarzające: CD LG GCR-8520B, Asus x52, DVD Asus, DVD Pioneer 121. Trzy nagrywary: LG GCE 8480B, Liteon LTR 52327S i DVD-R Pioneer 106. Próbowałem różnych kombinacji i nie udało mi się skutecznie skopiować SD 2.8, 2.9. Żeby było śmieszniej napędy DVD mają generalnie problem z uruchomieniem tak zabezpieczonego oprogramowania z oryginalnej płyty. Ciekaw jestem czy producenci to przewidzieli?
Reklama sprzedawców i producentów nagrywarek często mija się z prawdą. Dotyczy to np. nagrywarki Liteon LTR 52327S, która podobno przechodzi SD 2.8. Na teście "EFM" kopiuje tylko dwa pliki. Reszta martwa. W postach jak demon pojawia się jakaś Toshiba, która to przechodzi, ale znowu pytanie o imię tego demona trafia w próżnię... Wypalarka DVD Pioneera, tak chwalona na tym forum na CD nie potrafi wypalić poprawnie żadnego z tych czterech plików. Ale o tym mogłem przekonać się dopiero jak z fakturą przywlokłem ją do domu. Znów mam dylemat... Ale jestem otwarty na wszystkie propozycje co do testów tego sprzętu.
Macieju, może warto byłoby sporządzić rzetelną listę nagrywarek, które sobie radzą i w jakich warunkach - system operacyjny, system plików, platforma sprzętowa, czytnik, zainstalowane oprogramowanie, nośnik (o którym pisał Misiek 4) itp.
Skoro na poważnie zająłeś się Macieju sprawą korekcji EFM, może spróbujesz pociągnąć to do końca?