Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.01.2004, 11:13   #12
Dalton22
Wolny strzelec

Data rejestracji: 17.10.2002
Dalton22 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Exclamation Nagrałem płytkę zgodnie z opisem CobraVerde

no prawie zgodnie i :
mój stacjonarny Samsung DVD-S224 odczytuje bez żadnych problemów (znaczy bez zająknięcia) zarówno DVD-R jak i DVD+R, nie odczytuje DVD+RW ale to już trudno
Stacjonarne DVD SONY (kino domowe dav-s400) nie odczytuje płyt DVD-R... niestety, wyskakuje tylko komunikat : "this disc i dirty" i tyle, wszelki kombinacje z ustawieniami nie dały żadnych rezultatów. Płytki DVD+R (dobrej marki i dobrze nagrane) czyta bez problemu.
Kolejnym stacjonarnym odtwarzaczem jaki udało mi się sprawdzić był Panasonic:
ten dla odmiany nie odczytuje płyt DVD+R - podobny komunikat lud "no disc", natomiast DVD-R odczytał bez gadania nawet pozwolił zrobic zoom'a oraz wywalic napisy.

Kino domowe LG - odtwarza wszystko bez mrugnięcia, dźwięk coprawda jest cieńszy niż w poprzednich, ale za to wszystkie płytki odtwarza.

(warto wspomniec że mój samsung kosztował 600 zł ,panasonic około 900, a sony 2000, a LG 1300 )

Nagrywałem w programie Nero 60023 na płytkach X-disc'a(DVD-R), Esperanzach(DVD+R) i noname'ach(DVD+R), zawsze z prędkością 4x.
NIe zauważyłem jakiejś konkretnej różnicy przy nagrywaniu filmu, który finalnie zajmował 4GB czy 2GB - za każdym razem jakość była MINIMUM zadowalająca - dźwięk jest super.

konfiguracja sprzętowa poniżej.

UWAGA !!!!! PŁYTY ESPERANZA !!! - przed nagraniem prosze zwrócić uwagę czy na płytkach od ich nagrywalnej strony nie ma żadnych kropek / przebarwień, drobnych rys - jeżeli są to film nie może zostać nagrany w tej częsci płyty (znaczy musi być na tyle krótki, żeby się zmieścił przed nimi) - owe kropki (tak je nazwę) powodują błędy w zapisie, co w konsekwencji owocuje przesunięciem Głosu względem klatek filmu i mamy dźwięk wyprzedzający film np. o 3 sekundy.
Nie chcą niestety tych płyt przyjąc do reklamacji.

pozdrowionka
Dalton
WinXp pro (bez SP1 narazie), CCe 2.50, Avisynth 207, MaestroSBT, Spruce DVD Maestro, Nanub, Subtitleworkshop@subtitletoolen itd... itp...

Ostatnio zmieniany przez Dalton22 : 29.01.2004 o godz. 14:49
Dalton22 jest offline