Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.01.2004, 12:41   #28
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez pawelblu
[...]W systemie Nicejskim Polska miala 9-10 % glosow [...]

Ja wiem jedno - to jest nie FAIR wobec nas i mi sie to nie podoba.

[...]
Nicejski system jest niesprawiedliwy - to trzeba jasno powiedziec. Krzywdzi Niemcow. Jesli ma byc jedna Europa to nie mozna robic zeby Polak mial 1,5 razy wazniejszy glos od Niemca. Dzisiejsi Niemcy ktorzy maja prawa wyborcze
takich praw nie mieli w III Rzeszy bo co najwyzej byli wtedy dziecmi. Natomiast problem widze jesli chodzi o forme zalatwienia sprawy. Podpisano bowiem z Polska porozumienia Kopenhaskie przewidujace glosowanie Nicejskie. Teraz wiec powinny odbyc sie wybory do europarlamentu wedle niesprawiedliwych uzgodnien nicejskich, a potem tak wybrany parlament moze podejmowac decyzje o zmianie sposobu glosowania.
Mnie sie widzi co innego: cala ta historia z konstytucja europejska byla lipna. Specjalnie stworzono sytuacje zeby Polska nie przyjela tego, a w razie gdyby miala sie ugiac pod presja, w razie czego w odwodzie przygotowana
byla Hiszpania. Tak czy owak tej calej konstytucji nie miano przyjac a chodzilo w tym wszystkim o to aby wine zwalic na Polske i ustawic nas w defensywie. Co tez sie udalo, ale prawde mowiac nie wiem jak mialo sie nie udac
skoro wszystko bylo przygotowane i z gory rozpisane role.
Ormianin jest offline   Odpowiedz cytując ten post