Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.01.2004, 17:48   #7
Grzegorz75
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 13.01.2003
Grzegorz75 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Mam wielką zwałe, polewe, zianie, pianie czy jak tam jeszcze można inaczej nazwać po prostu wielki śmiech z BYDGOSZCZY, a dokładniej z władz miasta, która zezwoliła na postawienie hipermarketu (Geant) w samym centrum miasta, przy drodze przelotowej i przy dużym skrzyżowaniu, wjazdy do marketu tamują ruch itp. a pozatym jak można w centrum stawiać wielki hipermarket.

Bydgoszcz zawsze była inna i tam się działy rzeczy conajmniej dziwne.
Tarnów też się przymierza ale opiera się dzielnie. Jednak mamy już hipermarkety. Billa zmieniła sie w coś tam i Krakchemia w jakąś Alme czy coś. Cała okolica wie że to przekręt w świetle prawa. Owintar też nam sprytnie uwalili. Na jego terenie chcą uwalić następnego klocka - zaparcie komunikacyjne murowane. Zastanawiam się jak sobie poradzą ci którzy mają straszne tyły finansowe. Do niejednej pracy mile patrzą na kandydata z samochodem tylko skąd na niego wziąć. Naginam ciągle do pracy i gdybym nie mieszkał ze starszymi to na pewno bym nie wyżył /trzech braci w jednym pokoju/ skąd brać na remonty domu bo nowsza część to tylko przybudówka do starej drewnianej chaty. Wymieńcie sobie okna przy pensji ok. 700 zł na rękę. By zmniejszyć koszty ogrzewania pasowało by wymienić stolarkę i wykonać ocieplenie. Ktoś powie to inwestycja długoterminowa, tylko z czego zacząć. Skąd brać na rozwój. Chyba tylko przejść na ciemną stronę mocy.

Popieram wypowiadających się na NIE i tak też głosowałem. Może to i prawda iż nie mamy innej alternatywy ale nie na takich warunkach. Co niektórym nawet euroenuzjastom dopiero się rozjaśnia co ich czeka a prawdziwe olśnienie /to też pewien sposób zdobywania wiedzy/ nadejdzie powiedzmy po pierwszym maja. To temat rzeka ale czy wiecie jaka was czeka emerytura w przyszłości bez dodatkowego ubezpieczenia na które wielu z was nie stać TAK eutanazja może i będzie to wtedy akt łaski. Ale... eutanazja eutanazji nierówna, łopata czy zastrzyk. Zależy ile ci jeszcze kasy zostanie. A może tak jak teraz -10 stoni i na mrozik jedyna zaleta to to, że ktoś dorobi na twojej skórze. Ta piękna europa zachodnia jedzie jeszcze siłą rozpędu tylko jak długo. Niestety wolą zbałamuconego ludu zostałem skazany na UE. Jak dla nie historia się powtarza tylko w innym wystroju.
PS. MOże teraz przesadzę ale czy te reklamy wiatrówek to nie przygotowanie gruntu pod sprzedaż broni palnej ? bo tak w rzeczywistości jesteśmy już bardziej amerykańscy niż europejscy.
Polecam jeszcze ten temat http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=29602 też fajna dyskusja. Z nami chcą zrobić to samo i są na dobrej drodze. UE to pryszcz Globalizacja to jest to... OBÓZ, slamsy. Ciekawe dla mnie to jak MATRIX chyba jestem chory więc nowocześnie pójdę do psychiatry w moim przypadku taniego.

Ostatnio zmieniany przez Grzegorz75 : 05.01.2004 o godz. 18:14
Grzegorz75 jest offline   Odpowiedz cytując ten post