Dyskusja: Plyta 9,7 gb
Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.01.2004, 18:33   #25
1stwasp
Redakcja

Data rejestracji: 27.12.2003
1stwasp zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Kolego - czytaj to co się pisze zanim się wtrącisz ze słusznymi skąd inąd uwagami ale, kolega jelon111, który zainicjował ten wątek wypowiedział się cytuję:
"chodzi mi o plytke ktora moze pomiescic 9,7 gb danych. nie wiem czy jest jednostronna czy dwustronna czy dwuwartwowa czy jednowarstwowa. poprostu chce cale filmy nagrywac ktore zawieraja ponad 4,7 gb a nie bawic sie w jakies dzielenie filmu na dwie plyty, czy usuwanie jakis dodatkow, itp."
- więc pewnie się zgodzisz, że tak się nie da... Prawdą jest też to, że jak wywalisz z płyty wszystko co niepotrzebne, to ze 20% filmów mieści się na dysku 4,7G bez żadnych dodatkowych kompresji i prawdą jest to co piszesz o kompresji - zresztą nikt tu nie mówił, że jest inaczej, a moja wcześniejsza żartobliwa uwaga wzięła się stąd, że jeżeli całą zawartość płyty, która ma z 7G skompresujemy do 4,7G to różnica będzie zawsze...
Zresztą ja też tak zawsze kompresuję filmy - wywalam wszystko i dobrym kompresorem mpeg kompresuję sam film - i prędkości bitowe zazwyczaj oscyluja ponad 4000kbps i rzeczywiście różnicy na telewizorze zwyczajnie nie widać - to wszystko prawda, tylko pytanie było zadane o co innego...
To się nazywa chyba bierny analfabetyzm... ale przy odrobinie dobrej woli można z tego wyjść...
1stwasp jest offline