Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.01.2004, 22:40   #6
pawelvideo
Bywalec

Data rejestracji: 19.12.2003
pawelvideo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez ideJ
Z tego co wygrzebałem na sieci (i co się potwierdza w przypadku JVC GR-DVL150) miniDV jest Lower Field First(1) (czyli dokładnie odwrotnie niż to czego oczekuje format DVD). Ja wcale nie chcę usuwać przeplotu (na swoją pierwszą plazmę muszę jeszcze trochę poczekać Coś musiałem poknocić w Adobe Premiere bo po przepuszczeniu wyłącznie przez ProCoder'a wszystko jest ok (nie ma szarpania). Właśnie się wypala płytka z kolejną próbą wykonaną przy pomocy tandemu Premiere/ProCoder. Jak znam życie i siebie okaże się, że sp* coś w jednym z wcześniejszych testów jakie robiłem. Tak czy siak dam znać
edit:
no i jestem w kropce... szarpie... identyczne ustawienia w samym procoderze a przy odtwarzaniu mpeg'a szarpie... zacząłem właśnie podejrzewać, że mój odtwarzacz nie zauważa flagi interlaced gdy plik mpeg-2 jest po prostu wrzucony na płytkę (bez authoringu, dvd-iso) Następny test zrobię dopiero za parę godzin (nagram to samo jako DVD-Video). Jeśli nie pomoże to chyba będę się musiał pożegnać z Adobe Premiere.
(1) - Cobra było nie edytować postu

WITAM!
Podobnie jak ty zajmuje się amatorskim video już 2 lata. Jeśli chodzi o Adobe nigdy nie lubiłem tego programu. Ja osobiście poleciłbym MEDIA STUDIO PRO 7.0.
Konwersja do formatu mpeg-2 lub dvd-video naprawdę jest bardzo dobra , ja osobiście mieszczę 2-godziny filmu na płyte dvd w jakości doskonałej,
podaje parametry kodowania ( video 5500 bitrate, audio A-C3 160 kb/s) oczywiście bitrate zmienny(variable) i klatki (fields A) z tymi ustawieniami film zajmuje na płycie
4,34 GB i nie ma efektu ziarna przy ruchach w lewo prawo.Filmy nagrywam na cyfrowym Panasonicu . Moim zdaniem warto wypróbować ten program.
pawelvideo jest offline   Odpowiedz cytując ten post