Cytat:
Napisany przez CobraVerde
no i wszystko jasne  - SVCD nie może mieć rozdzielczości poziomej 352 pix. to wartość dla VCD albo "ubogiego" DVD tzw. Half D1.
musi być 480 i wtedy każdy program ci zaakceptuje taki plik. standard można ominąć w zakresie bitrate ale nie w kwestii rozdzielczości - nawet jak jakimś cudem to nagrasz na CD to ciężko będzie znaleźć odtwarzacz, który to prawidłowo zdekoduje...
poczytaj sobie: http://www.dvdrhelp.com/vcd
|
otoz nie
mam sony dvp-ns305 i on to lyka bez problemu ( trza tylko zrobic vcd header)
kazda rozdzielczosc moge puscic aby tylko byl bitrate max 3000
a tera do pytania
ludzie nagrywaja CVD, CVCD, XVCD, XSVCD miniDVD i inne nie maja problemu z nagraniem tego w mode2 ( sa tam przerozne kombinacje 352x576 , 352x480 i wiele innych)
mialem kiedys plyte w formacie CVCD wlasnie 352x480 i na plycie material zajmowal ok 700 mb a jak go zgralem na dysk to wielkosc zwiakszyla sie do prawie 800mb!! ( czyli nagrane bylo w mode2) to ja wlasnie chce zrobic to samo tylko w odwrotna strone!
to sie wszystko da - jesli nagrywam CVD to nagrywam jak VCD ale wylaczam zgodnosci ze standardem a jak chce nagrac XSVCD to nagrywam jako SVCD i tez wylaczam zgodnosc ze standardem
to nie sa moje pierwsze plyty ktore w ten sposob nagrywam, lecz teraz nero mi nie pozwala na "upchanie" wiekszej wliekosci na plycie 700mb (80min)
jak pisalem w kalkulatorze do SVCD obliczylem ze wynikowy plik ma miec pomnizej 800 mb a w tmpegenc w ostatniej zakladce z project wizarda byla przewidywana wielkosc ~780 mb i tam bylo napisane czy chce nagrac w jako ISO to wtedy zmiesci sie 700 mb albo jako SVCD to wtedy zmiesci sie 800 mb.
to po co w tmpeg jest napisane ze w svcd zmiesci sie 800 mb na plyte jak i tak moge nagrac to tylko jako ISO
pozdrawiam
ps. dzieki nagrywaniu jako SVCD a nie jako ISO podwyzsza sie bitrate - lepsza jakosc