Podgląd pojedynczego posta
Stary 08.01.2004, 12:12   #1
Voytek
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 30.12.2002
Voytek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Partycja i Win 2000Pro

Nadal mam problem z podlaczeniem do Seagate Barracud'y 60 MB drugiego dysku IBM 40 MB, ktory swiruje (wlacza sie i wylacza) ale udaje mi sie nie raz
( raz na 10 prob) zastartowac system z 2 dyskami no i tu wlasnie rozegrala sie tragedyja......
Kopiowalem dane z IBM(Slave) na Seagate(Master) a dokladnie na partycje D i w polowie kopiowania slysze jak Seagate wylacza sie i wlacza, no ale nic kopiowanie nadal idzie na partycje D. Po koncu kopiowania robie jeszcze kilka rzeczy, gasze komapa. Po kilu godzinach znowu kopma zapalam, juz z odlaczonym IBM, laduje sie Win2000, ale zaczyna mi pokazywac, ze utacil partycje D. Otwieram ja a win pyta sie mnie czy ja sformatowac.Nie ma dostepu do tej partycji,programy zainstalowane na D nie chodza ,dysk cos tab rzezi - istna ciemnosc. Dobra placze, ze utacilem dane i decyduje sie na format
Na poczatku FAT32-99% formatowania-komunikat, ze dysk nie moze byc formatowany. Decyduje sie na NTFS no i poszlo.Mam znowu widoczna partycje D.Skanuje dysk (z poziomu Wina i Nortona) w poszukiwaniu bad block i nic.
Po tym przydlugawym opisie chcialbym zapytac:
co sie kurde stalo,czy moze byc
faktycznie zrabany dysk Seagate ? (ale format NTFS poszlo)
Teraz dysk chodzi i nie ma juz tych objawow(odpukac)

Pozdrawiam
Voytek jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online