Dyskusja: Samsung 160GB SATA
Podgląd pojedynczego posta
Stary 10.01.2004, 12:23   #24
rcobex
Roman Barbarzyńca

Data rejestracji: 01.09.2003
rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez puch
Akurat nie mogę się zgodzić. Mam węgierskiego IBM'a 13 GB i od prawie 4 lat działa dobrze (odpukać). Później kupiłem Quantum 30, i kiedy parę miesięcy później jeden z HDD zaczął postukiwać, wszyscy (także sklep, gdzie go kupiłem) mówili: "To na pewno ten IBM - te z Węgier były do... . Niech pan szybko zarchiwizuje wszystko". No i Quantum padł. A IBM działa do tej pory. Może mam duże szczęście, ale wydaje mi się, że takie generalizowanie nie zawsze jest sprawiedliwe.

A tak serio: co sądzicie o współczesnych dyskach Maxtor, Seagate Barracuda, WD Caviar i ew. Samsung? Chodzi mi o dysk IDE (nie S-ATA!), 80 lub 120 GB, 7200 obr./min, 8 MB cache'u i 2- lub 3-letnią gwarancją (to na ogół automatycznie wiąże się z większym cache'm). Muszę coś takiego kupić w stosunkowo niedalekiej przyszłości i nie mogę się zdecydować.
Z węgierskim IBM mialeś szczęście, chyba jako jeden z nielicznych

A dysk, polecam Maxtora.