Podgląd pojedynczego posta
Stary 11.01.2004, 13:20   #9
artoor
Forumator

Data rejestracji: 21.11.2001
artoor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez grzeniu
Jesli zalezy ci na jakosci odsluchu to zrzuc cala plyte do jednego wava i wygeneruj *cue a jesli bardziej na miejscu na dysku to np do mp3 (wav czy img zajmuja podobnie duzo miejsca). Ten *cue przyda ci sie do montowania w wirtualnym napedzie i przy wypalaniu obrazu. W ten sposob masz dokladna kopie plyty z przerwami i indeksami jak w oryginale co jest istotne w kopiowaniu plyt koncertowych.
O ile mi wiadomo to *.cue + *.wav nie da sie zamontowac w zadnym (znanym mi) virtualnym napedzie... uzywam virtuala Alcoholowego i Daemona... chyba ze jest cos czego nie wiem. Wiem natomiast ze mozna zrobic z *.cue i *.wav ladna kombinacje *.cue + *.ape (kompresja bezstratna) co zdecydowanie lepiej sie sprawuje niz mp3. Dodam jeszcze ze player foobar bez problemu odczyta to zlozenie (cue + ape) dzielac calego *.ape na poszczegolne utwory z danej plytki (dzieki plikowi cue). Zachecam do takiej formy Zaoszczedzi sie troche miejsca. Pozdrawiam!!

artoor

/ Konfucjusz /
artoor jest offline