Cytat:
Napisany przez tytusdezoo
To wina odtwarzacza (wiem ,że napiszesz ze to pioneer lub panasonic lub inny lepszy) a ja sie pytam dlaczego działają na kompie  dlaczego działaja np. na najnowszej stacjonarnej Aiwie, dlaczego działają na Samsungu i innych.
Bo czasami tak jest , ze firmowe teoretycznie lepsze słabo czytają płytki.
A Xbox jest tego najlepszym pszykładem , tam czytnik jest tak ***...... , ze lepiej wywalic go i wstawic dobry napęd DVD z kompa!!!
|
Wlasnie mam stacjon. Samsunga Ht-DM150 i odtwarza tylko plytki nagrane x2. Za to te nagrane x4 dzialaja na stacjonarnym Yamaha (dla ciekawosci sa na nim problemy z niektorymi tloczonymi).
Mnie tylko interesuje jedno: plytke nagralem x4 na plycie typu Esperanza/Gigamaster chodza dzisiaj elegancko, czy ta sama plytka bedzie dzialala za 5 lat ? Mam kilka plyt cd z danymi nagranych w roku 1997 i nie dzialaja mi dzisiaj dwa tzw. noname (firmowe Verbatim bezproblemowo)
Jezeli chodzi o Xboxa, to pewnie da sie wyregulowac. Ja kilka lat temu wyregulowalem laser w Playstation One tak, ze chodzily plyty cdrw..(PS chodzi do dzisiaj)
LiteOn 411 kupiony dwa tygodnie temu sprawuje sie bardzo dobrze na dvd-r i dvd+r. Problem mam na razie z dvd-rw na nowym biosie, ale byc moze uzylem taniej plytki esperanzy. Na wersji biosu ktora byla w nagrywarce poszlo bez problemu.