Podgląd pojedynczego posta
Stary 11.01.2004, 17:33   #8
Ziele
.: AT90S2313 :.

Data rejestracji: 09.09.2002
Ziele zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Posiedziałem jeszcze przy dysku i zrobilem testy softem ze strony wdc. Dysk podpiołem sam bez tego na którym mam system. Zworka ustawiona na master powodawała ze bios sie zawieszał ale po jakimś czasie wykrywał dysk. Później ruszyło dalej ale dos wykrywał dysk tylko ze bez partycji. Soft od wdc wogóle nie wykrył dysku. Po przestawieniu zworki na master or single drive wszystko jest ok. Tak samo jak slave gdy mam podłączony dysk systemowy na mastera. Dla pewności zrobiłem zero format i testowanie dysku i też wszystko ok. Pewnie jest tak jak mówi puch ze w wdc master i master or single drive to nie to samo. Jestem przyzwyczajony do seagate a tam nie ma to różnicy. Zastanawia mnie tylko czemu u kolegi przestało wykrywac mój dysk. Wtedy był ustawiony na slave. Aha i jak dobrze pamietam to pierwsze zakładanie partycji robiłem z odpiętym drugim dyskiem i zworką ustawioną na master więc czemu teraz tak nie chodzi to nie wiem. Sprawdze jeszcze czy master bedzie działał jak podepne drugi nysk na slave.

Jak zrobić szybko sałatke z buraków? Wrzucić granata do BMW
Ziele jest offline   Odpowiedz cytując ten post