Cytat:
Napisany przez tomslu
Widze że nikt tu nie wie o co chodzi. Potrzebna Ci karta video z wejściem analogowym (tzw. czincz) i oprogramowanie do zrzutu video np. WinDVR 3. Karta Video to koszt od ok 350 zł do.... tu granicę określa portfel, firmowa do zastosowań domowych to ok 1200 zł.
Możesz także zadowoloć się Tunerem TV. Koszty mniejsze jakieś 150 - 350 zł. ale jakość słabsza. Karty Video przechwytują obraz w rozdzielczości PAL ok. 768x576. a tunery ok 380x240.
|
wiemy, wiemy tylko nie na wszystkie pytania można odrazu odpowiedzieć
zgadzam się z propozycją tylko mam jedną uwagę: nowe karty TV pozwalają przechwytywać obraz z rozdzieolczością nawet 768x576 - polecam modele na chipsecie Philips 71xx, oczywiście z wejściem S-video. do przechwytywania materiału (*AVI) najlepiej użyć kodeka Huffyuv albo MJPEG i softu typu Virtualdub, iuVCR itp. potem to można kompresować do Mpeg2 za pomocą jakiegoś dobrego encodera - wtedy efekty będą najlepsze dla tego rozwiązania...
BTW. ten
tzw. czincz to się nazywa Composite Video i nie jest najlepszym rozwiązaniem pod względem jakości obrazu. jeżeli kamera ma wyjście S-Video to lepiej go użyć...
update: widze, że
olo4you trochę mnie uprzedził, za długo myślałem nad odpowiedzią