Podgląd pojedynczego posta
Stary 12.01.2004, 10:03   #15
Martin_TP
Kitty loves Agit! =^_^=

Data rejestracji: 25.11.2002
Martin_TP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Moge w sumie powiedziec ze mam Toshiby 1612, 1712 i 1802 (mam kazdy z nich w domu, i bardzo duzo jest napedow toshiby komputerach w firmie w ktorej pracuje), wszystkie chodza rewelacyjnie i jak do tej bez wiekszych problemow sie obylo (male to te ze ktos nie wlaczyl DMA i takie tam - poprostu blad usera). Co do nowego modelu 1802 i kwesti kopiowania zabezpieczen naped ten jest duzo woleniejszy od poprzednikow: 30 minut VS 3 minuty to diametralna roznica, no przeciez 10 krotna - ale jak ktos nie ripuje zabezpieczen to moze nie zwracac na to uwagi, mnie chocby roznicy to nie robi, poza tym niuasnsem nigdzie indziej "slabosc" chipsetu od Via Otical sie nie objawia wiec problemu nie ma. Pozatym 1802 jest jakby cichsza troszke od 1712.

Duzy plus ze do kazdego napedu (w tym rowniez i najnowszego) jest zhackowany firmware - Region Free i odczyt DVD+/-R/RW na poziomie 16x (standardowo jest to 4x-6x dla kazdego napedu, w tym i Toshiby), dzieki czemu 4,38 GB kopiuje sie na dysk w okolo 5-6 minut (okolo 15 minut normalnie) ! Na kazdym z nich wszystkie plyty CD, dvd, audio i innej roznej masci dzialaja prawidlowo, szybko i sprawnie sie odczytuja. Do tego Toshbia ma swietna korekcje bledow.

A tak na maginesie, porownywanie nagrywarki Toshiba z napedami dvd tej firmy to troche nieporozumienie - to inny sprzet, bo to samo mozna powiedziec ze nagrywarki dvd liteon sa do bani (bo są), ale to nie znaczy ze nagrywarki cd-rw liteon tez sa (bo nie są).
Martin_TP jest offline