Cytat:
|
Napisany przez Nulek
Czy nieprzerobiny 401S działał dobrze? Jakiego firmware'u użyłeś do przeróbki?
Jeżeli masz backup Twojego EEPROM, to możesz wszystko odwrócić.
Wgrywasz EEPROM z Twojej nagrywarki (oryginalny, niczym nie zmodyfikowany), a następnie wgrywasz firmware dla 401S (obojętne, kóra wersja) i restartujesz komputer. Do flashowania EEPROM i firmware używasz LtnFlash.
Nulek
|
Na początek big THX za odpowiedź.
A więc do przerobienia 401@411 użyłem paczki ze tej strony:
http://mech7.w.interia.pl/ Nagrywarka przed przerobieniem chodziła ok.Przetestowałem zarówno DVD+R/RW jak i cd-r/rw.
Teraz przerobiłem na 811 używając dziewiczego EEPROMu najpierw przerobiłem na 411(patcher2.exe) a potem na 811(patcher.exe).Przy pomocy LtnFlash wgrałem tak spreparowany EEPROM do nagrywarki ,użyłem też firmware HS0K-*****.Po restarcie kompa wziołem się za testy:
- wypaliłem 2szt. CD-RW XDISC i wygląda na to że wypaliły się ok.
- DVD+R jeszcze nie testowałem
- DVD-R/RW dalej nie mogę wypalić tylko z tą różnicą ,że teraz wywala się na początku tzn. przy zapisie leadin(nie jestem pewien czy dobrze to napisałem).Używałem do testów płyt Esperanza(DVD-R x4 i DVD-RW x1)
UPDATE:
Płyty DVD+R wypalają się ok natomiast dalej nie mogę wypalić żadnej płyty DVD-R(zwaliłem kolejne 2 nośniki TDK i Verbatim - zaczyna mnie to powoli wkurzać bo zmarnowałem już ponad 60zł) bo w dalszym ciągu wywala się na lead in.
Mam jeszcze jedno pytanie jak się u was wypalają na 411@811 płyty cd-r/rw gorszej jakości (hawk,esperanza itp) bo u mnie fatalnie

Jak wypalam na firmową płytę(tdk,verbatim czy sony) wszystko jest super.Bardzo dobrze się wypalają i odtwarzają.Natomiast prawie każda próba wypalenia cz-r/rw słabszej jakości kończy się tym ,że takiej płyty prawie wogóle nie da się odczytać.
pozdrawiam,
R@dy