Jak ominąć AC3machine :
Cytat:
|
Napisany przez CobraVerde
ale namieszałeś  widzę jedno - zapomniałeś zmienić rozszerzenie pliku otrzymanego przez Nandub na prawidłowe czyli takie jakie ma format audio w twoim Divx (czyli *mp3). tok postępowania jest prosty:
Nandub-> zapis audio jako *wav->zmiana rozszerzenia pliku->BeeSliced (fix)->AC3Machine->utworzenie AC3 (i ew. zmiana FPS)
jest to w poradniku więc nie wiem po co to znowu tłumaczę... umiejętność czytania ze zrozumieniem każdy powinien wynieść z podstawówki 
|
Tak było:
Nandub-> zapis audio jako *wav->zmiana rozszerzenia pliku->BeeSliced (fix) (tu wyskakuje powiadomienie i jest error od 00:00:00:000)->AC3Machine->utworzenie AC3 (i ew. zmiana FPS) (jak się uda bo czasami nie chce) stworzony dźwięk miał super TRZASKI ... mało mi bembenki nie popękały ...
Tak zrobiłem
Ponieważ musiałem przerobic go na 48000Hz skorzystałem z usług Winampa (tak winampa) - wrzuciłem plik do niego i w opcjach ustawiłem "Output->DiskWriter plugin" i tam w "Configure jest opcja przerobienia do 48000Hz na 2ch Stereo. Plik finalny jest w formacie WAV. Już więcej nie kobinowałem i tego wav'a zaimportowałem bezpośrednio do DVD Maestro (już go nie konwertowałem w żadny inny format ac3 czy mp3) i wynik jest super.
pozdrowionka
Dalton
WinXp pro (bez SP1 narazie), CCe 2.50, Avisynth 207, MaestroSBT, Spruce DVD Maestro, Nanub, Subtitleworkshop@subtitletoolen itd... itp...
|