Dyskusja: NOSNIKI CD-R
Podgląd pojedynczego posta
Stary 14.01.2004, 17:48   #117
lefty
Bywalec

Data rejestracji: 10.06.2002
lefty w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Czy ktoś z Was ma jakieś informacje na temat płytek Dysan 700MB z indeksem 52x (te dwie informacje są na zielonym pasku na nadruku), nadruk czarno-złoty z czerwona "wstawką" (nie wiem jak to opisać, takie czerwono-czarne wzorki cieniowane, kto miał choć raz Dysany to chyba wie jak o czym mówię )?
Smartburn Checker nie potrafi zidentyfikować tych nowych płytek, wszędzie pokazuje 'unknown', CDR Atip Reader również nie potrafi mi nic o nich "powiedzieć" Strona producenta tj. Dysan nie wczytuje mi podstrony z produktami. Pytałem już na grupie dyskusyjnej cdrinfo.pl a także szukałem informacji na forum cdfreaks. Wiem, że poprzednie płytki tj. z indeksem 48x i 32x były produkowane przez Prodisc i z tymi problemu nie miałem nigdy. Acha, plytki są pakowane w pudełka cake po 10szt. Od pewnego czasu kupuję te płytki ale teraz mam problem bo wziąłem 30szt. i do kosza poszły już dwie i nie wiem czy to wina tych płytek czy czegoś innego, nie chcę ryzykować utraty nastepnych...
Mója nagrywarka to Lite-On 48125W, bios VS08 (tak wiem, że jest nowszy ale nie chce narazie go flashować), napęd jest podpięty jako Primary Master na jednym z kanałów IDE (tylko ten napęd, nic więcej). Płytki te próbowałem wypalać z prędkością 24x a potem nawet 16x i za każdym razem dochodziło do 5% w Nero (6.3.0.2 a później zmieniałem na 6.0.0.19), po prostu napęd nie mógł "załapać" tej płytki tzn. zacząć wypalać. Miałem pod ręką też Akkosy i te płytki wypaliło dobrze.
Później przyjrzałem się dokładniej tym plytkom tj. porównałem je z tymi 48x i jest subtelna różnica, nadruk tj. ten czerwony cieniowany wzorek jest ciut większy i bardziej kontrastowy. Oczywiście numery na wewnetrznej stronie płytki różnią się od tych na płytkach 48x. Poniżej podaję, może ktoś potrafi je zidentyfikować czy porównać z płytkami które ma i powiedzieć mi jak u niego się sprawują te płytki.
52x - numer na przezroczystej części płytki - 32450310 09691 05
numer na zewnętrznym pierścieniu - R052-0502-3196
48x - odpowiednio do w/w - 30441410 101826 08 i R049-1231-5360

Ostatnio zmieniany przez lefty : 14.01.2004 o godz. 17:50
lefty jest offline