Problem z Pionkiem
Witam. Od 3 dni "walcze" z wypalarką Pioneer DVR-A06. Problem jest trudny i nie bardzo wiem jak go ugryźć, do rzeczy otóż przy wypalaniu DVD czasami (powiedzmy 3/10) nagle komputer się zamraża (Windows zamiera, dioda na DVD gaśnie, pomaga jedynie guzik Reset). Zasadniczo dzieje się tak przy nagrywaniu w formacie DVD-Video przy danych ani razu nic sie nie skopało. Próbowałem kilku programów: DVD Decrypter, CloneDVD, Alkohol <- tymi nagrywałem z obrazu ISO oraz TMPEG DVD Author <- rodzinny filmik próbowałem zrobić. Oczywiście jest jeszcze dołączony Pinnacle Instant i przy nim ani razu nie było zwisu (choć z drugiej strony mało w nim próbowałem).
Zasadniczo wykluczam że powodem zwisów jest nośnik (do kosza powędrowały +R Esperanza oraz -R Emtec, ale padło też kilka razy na TDK -RW). Problemem jest raczej współpraca komputer-nagrywarka bądź soft do wypalania którego jak to na początku bywa jest dużo i może za dużo i coś sie gryzie? Co jeszcze moge dodać? płyta na Nforce2 (najnowsze stery 3,13), nagrywarka podłączona do drugiego kanału IDE jako master (raz samotnie raz z innym HDD), system WinXP, DMA włączone.
Miał ktoś tego typu problemy? Ktoś ma jakieś pomysły?
|