Cytat:
|
Napisany przez CIAPEK
...Mądre i głębokie bo prawdziwe i realne...
|
Kiedys juz pisalem o HH, coprawda mnie ta muzyka nie skrzywdzila

ale jakos nie podzielam Twojego entuzjazmu. Dla mnie to sa populistyczne texciki w stylu (sorry za takie porownanie ale to byla moja pierwsza mysl) Andrzeja Leppera. Bo zeby cos bylo madre i glebokie nie wystarczy zeby bylo prawdziwe i realne - to satnowczo za malo. Przekaz ktory nie jest konstruktywny a jedynie zawiera opis stanu rzeczy/rzeczywistosci/realiow to dla mnie przekaz 0-wartosciowy. Za duzo jest ludzi ktorzy mowia jak jest zle i wcale nie widze powodu zeby pisac o tym piosenke (wlasciwie to tez nie piosenka tylko taki hmm rytmicznie deklamowany wierszyk), wazne zeby miec pomysl i wlasnie tacy powinni miec okazje do upublicznienia swoich idei, a czasem nawet bardzo rozbudowanych wizji. Niestety narazie nie jest to popularne, bo teraz modne jest krzyczenie o tym jak jest zle.
Mimo mojego raczej negatywnego (nie jestem tu zadnym fanatykiem) nastawienia to tego typu muzyki, toleruje ja na ile pozwalaja na to granice dobrego smaku (czyli naprzyklad taki podpis, ale juz nie manifestacyjne sluchanie ryczenia slyszalnego w promieniu 5 km.)
Jest tez u mnie negatywna tendencja - mam sklonnosc do etykietowania ludzi ktorzy rzucili mi sie w oczy przez HH i to niestety juz zostaje (mam swiadomosc tego ze generalizacje nawet w tym srodowisku sa czasem chybione, ale jakos ginie ona w machinie etykietujacej

).