Podgląd pojedynczego posta
Stary 16.01.2004, 18:15   #1
hubio
Nowy na forum

Data rejestracji: 29.11.2003
hubio w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
LiteON LDV 411S i "kompatybilny" DVD-ROM

Witam

Założyłem ten wątek aby wspólnie zastanowić się i może udzielić paru rad dotyczących wybrania odpowiedniej pary: LiteON 411s i DVD-ROM

Za namową jednego z uczestników forum, który działał w jak najlepszej wierze, wymieniłem napęd DVD z ASUSA E1616 na TOSHIBA SD-M1802.

Asus czytał mi nieżle wszystkie płytki, no ale chciałem spróbować z tak chwaloną TOSHIBA SD-M1802. Okazało się, że wcale ta TOSHIBA SD-M1802 nie jest taka super. Nie czyta mi wogóle płyt DVD-R a i w teście z tłoczonym filmem DVD nie wypadła rewelacyjnie.

Zastanawiam się czy to jest wina tgo konkretnego modelu, czy może te Toshiby nie są takie super. Odpieram argumenty typu, że to LiteON źle nagrywa, bo właśnie miarą dobrego napędu DVD-ROM jest odczyt "źle nagranych" płyt DVDr. Więc dobry DVD-ROM powinien sobie poradzić z każdą płytą, nawet nagraną na tak "słabym" LiteOnie. I okazało się, że ASUS radzi sobie super, ze wszystkimi tak "+" jak i "-" płytami nagranymi na LiteOnie.

Na marginesie dodam, że wcale nie uważam, że LiteOn jest słabym napędem. Z dobrym firmawerem działa super i płytki DVD+R są odczytywnae nawet na starszych modelach stacjonarnych

Ale na tym forum o LiteOnie już tyle wypowiedziano słów, że ja nie będę.

Jakie jeszcze napędy wg. was są "kompatybilne" z LietOnem ?
hubio jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online