Mam normalną płytkę z grą/programem (niczym nie zabezpieczona,przynajmniej żaden z programów do
wykrywania zabezpieczeń nic nie znajduje) :-

(
W czym problem: Płyta przegrywa się bez najmniejszego problemu w CloneCD bez zaznaczania jakichkolwiek opcji. Problem występuje w chwili, gdy z tej kopi, którą zrobiłem chcę zrobić kopie.
Nie wiadomo skąd podczas nagrywania wywala mi w CloneCD w pliku Log komunikat, że znalazł pełno
błędów odczytu, gdybym nie zaznaczył opcji szybkiego omijania błędnych sektorów to mógłbym przegrywać tą CD kilka godzin.
Na mój rozum wygląda to tak: Jest płyta matka, z której można robić działającą kopię, ale z tej działającej kopi nie da się bez pewnych ustawień w CloneCD zrobić kopi. Wiem, że to zakręcone, ale tak jest :-

Czy ktoś spotkał się z takim zabezpieczeniem

, a może mój LiteOn 24x źle nagrywa CD, ktoś już na forum zgłaszał problem, że CDROMY nie mogły odczytać danych w miejscu, gdzie nagrywara zmienia prędkość zapisu. Możę w tym tkwi problem ? (ale sprawdzałem to na wielu CD i tak nie jest - tylko na tych kilku nosnikach, które miałem od pewnej osoby).
Pozdrawiam.