Dyskusja: Czym audio CD ?
Podgląd pojedynczego posta
Stary 30.01.2002, 16:37   #14
artoor
Forumator

Data rejestracji: 21.11.2001
artoor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
c0rdat (30-01-2002 08:42):
Dobra, nie czepiam się przecież Ciebie. Ja używałem tylko EasyCD Pro, EasyCD Creator, Nero a WinOn'a zainstalowałem i po 3 dniach odinstalowałem bo nie potrafiłem się do niego przyzwyczaić (może szkoda, może jeszcze do niego wrócę - na pewno nie wrócę do Easy...Shit...cośtam }>).
Nero jest dla mnie #1 - bo sposób jego obsługi mi wybitnie odpowiada, a progs robi praktycznie wszystko co mi jest potrzebne.

BTW: jakie mechanizmy powodują, że CD-audio zripowane EAC'em ma najlepszą jakość ? (co on ma czego nie ma np. Nero - pytam, bo jakość Nero jest dla mnie zadowalająca, a EAC'a nie używałem - może warto ).

Pozdro.6
Moim zdaniem tak właśnie jest. EAC ma najlepszą (dla mnie) znaną synchronizację. Przy zgrywaniu ze zwykłym synchro jest dość dużo błędów (trzasków)[nie mówiąc już o zgrywaniu bez synchro]. EAC robi to "idealnie" Przykład: zgrywam track 16 minutowy z jedną, ale całkiem niezłą ryską. Ze zwykłą synchronizacją sektorów utwór zrzuca się ok.5 min i widzę kilka błędów (ok 7 słyszalnych), bo EAC to pokazuje, z tą drugą synchronizacją ("idealną") utwór zrzuca się ... 55 nin i na koniec widzę komunikat o 2 nienaprawionych całkiem błędach. Te dwa nie słyszalne dla moich uszu :-) Alleluja! EAC naprawdę jest dobry. Oprócz tego pokazuje, z jakim procentem dokładności jest zrzucona płytka, dzięki temu można sprawdzić, czy nagrywarka nagrywa z dokładnością 100%, czy 98,0%. Jeżeli wypaliłeś(aś) mniej niż 3000 płyt i dokładność zgrywania jest poniżej 98%, to firma produkująca Twoją nagrywarkę oszukała Cię. Przykre. Koniec tych wywodów. Pozdrowienia dla wszystkich, którym chciało się czytać tego posta. Narazie!
artoor jest offline