Cytat:
Napisany przez tytusdezoo
Sprawdziłem to i po wgraniu poprawionego firmware z 811 dyskoteka na panelu.
Wgrałem ponownie firmware Kowanskiego i wszystko ok.
Tez tak macie 
|
Mam nadzieje, ze pamietales o wczesniejszym wgraniu spatchowanego EEPROM. Do przerobki 401/411@811 jest to niezbedne.
Wczoraj wieczorem dla przetestowania calej operacji przeprowadzilem modyfikacje raz jeszcze w nastepujacy sposob:
1. spaczowalem swoj oryginalny EEPROM z modelu 401S zamieniajac go na 411S
2. swoj zmodyfikowany EEPROM (teraz juz 411S) potraktowalem patcherem811 i otrzymalem EEPROM do 811S gotowy do wgrania do nagrywarki.
3. najnowszy firmware (w wersji EXE) do 811S zassany wczoraj ze strony Liteona spatchowalem programem LT811FP.EXE (do sciganiecia kilka postow wyzej).
Przed operacja patchowania firmware nalezy z niego usunac atrybut "tylko do odczytu". Dokonuje sie tego przez odznaczenia ptaszka przy tym atrybucie we wlasciowsciach pliku.
4. programem LtnFlash 1.24 wgralem swoj podkrecony do 811S EPPROM
5. uruchomilem zmodyfikowany firmware HS0K (plik EXE) aktualizujac nagrywarke nagrywarke do modelu 811S.
WLASCICIELE NAGRYWAREK 411S NIE POWINNI WYKONYWAC PUNKTU 1. Jest on niezbedny tylko dla posiadaczy 401S !!!
Cala procedura zakonczyla sie pelnym sukcesem. Nagrywarka prawidlowo nagrala plytke DVD+R z predkoscia x8. Jakosc wypalonych u mnie plyt DVD-R w oparciu o wykresy k-probe jest 2x lepsza od tych nagrywanych na 401@411.
Teraz pozostaje tylko czekac na trzecia wersje moda. Podobno ma jeszcze bardziej poprawic jakosc nagrywania