Dyskusja: Dźwięk w SVCD
Podgląd pojedynczego posta
Stary 21.01.2004, 00:15   #5
lukasz-23
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.08.2003
lukasz-23 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Brav0
Dzięki za pomoc, ale niestety nie mogłem znaleźć nigdzie jak z tymi napisami. Ja je umieścić w filmie, oraz gdzie jest ta liczba płyt na których film ma być nagrany?? Pozdrawiam
a wiec sprawa pierwsza : napisy - w zakladce coversion klikasz na zielona stzrleczke po czy rozwinie sie takie male menu z ktorego wybierz "add external subtitles streams" a potem wczytaj juz tylko plik z napisammi i voila !! przydaloby sie tez w zakladce "subtitles" zaznaczyc "permanent subtitles" przy rozpoczeciu kodowania pojawi sie taki monit gdzie trzeba zaptaszkowac plik z napisami i to wszytsko...!

liczba plyt : na zakladce bitrate wybierasz po prostu cdsize i tam zaznaczasz na ilu plytach ma ci zrobic film, co jest zalezne od dlugosci materialu... ja powiem tyle : na 1 cd mozna nagrac film tak do 105-110 min maxymalnie! poweyzej to juz jakosc jest straszna...
patrzysz po porstu ile twoj film trwa... przykladowo 125 min, wiec w odopowiedzniej zakladce wybierasz Use - 2 CD a w cdsize - 800 i w ten sposb program zrobi ci i podzieli film na dwie czesci gotowe do wypalenia na cd...

powodzenia !! :d
pozdr
lukasz
lukasz-23 jest offline   Odpowiedz cytując ten post