Podgląd pojedynczego posta
Stary 22.01.2004, 13:46   #5
and2ree
Nowy na forum

Data rejestracji: 08.12.2003
and2ree w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja juz dawno wyroslem z kupowania "najlepszego" i markowego sprzetu. Skoro nie widac roznicy to po co przeplacac Wole kupic sprzet tanszy (teoretycznie gorszy) ale za to czesiej, niz raz kupic drogo. Np. kiedys kupilem nagrywarke za 1800 zl. W tym czasie mozna bylo kupic inne za 1000. Pomyslalem sobie kupie "dobry" sprzet bedzie na dluzej. Poczytalem w sieci recezje i pobieglem do sklepu. Okazalo sie ze kupilem najwiekszego gniota z dobrymi recenzjami Teraz lezy na szafie i sie kurzy.
A co do plextorow. Mam jeszcze taki naped CD-RW 40/12/40. To bydle owszem pali, ale co ktoras plyta jest zla. Tzn. po weryfikacji znajduje sie kilka plikow, w ktorych rozni sie np. 1 bajt. Binaria z taka modyfikacja staja sie bezuzyteczne wiec plyte trzeba palic jeszcze raz. No i zawsze musze marnowac czas na weryfikacje. Nie pomaga zmiana firmware na nowszy, wymiana kotrolera IDE i sterownikow do niego, nie pomagaja markowe plyty ani nawet nagrywanie innym programem. Po prostu nagrywarka robi to sama z siebie. Nigdy juz wiecej nie kupie plextora.
A teraz o liteon'ach. Bledy w firmwarze? Na oficjalnej stronie komentarze przy nowych wersjach to tylko.... "match more media" Bledow brak Szczerze mowiac nigdy nie dotknely mnie te bledy opisywane na roznych forach. A nie powiem zebym uzywal dobrych nosnikow. Mam 3 wypalarki liteon'a i jestem niesamowicie zadowlony. W tej cenie nie znajdziecie nic lepszego. I jeszcze te "nieudokumentowane" wlasciwosci...

Pozdrawiam, And...
and2ree jest offline