Cytat:
Napisany przez +++LeWaP+++
ciekawe czy ten programik tylko liczy naciśnięte klawisze czy ma też keystroke logging jak np. stealth keyboard interceptor ...
|
Ale wiecie co, na 99% wydaje mi się że nie. Dlaczego:
-zrobiłem taki eksperyment. Wykasowałem ten programik z listy ZoneAlarma, i jeśliby chciał cokolwiek wysłać, to musiałbym to potwierdzić. I tak sobie chodził przez cały dzień i sam nie prosił o dostęp do netu (miałem ustawione ręczne wysyłanie zliconych klawiszy oczywiscie)
-w naszym klanie zrobiłem mały eksperymeny "~Iron Butterfly~" tzn. codziennie dorzucam do tego konta 1.000.000 klaiwszy. On nie mógłby wysłać informacji na temat tego JAKIE są to klawisze, bo zajęło by mu to tyle co wysłanie 1 megabajta, nieprawda? Nie mam aż tak szybkiego łącza, żeby mógł to wysłać w pół sekundy
-programik ten zapisuje sobie na dysku ilość zliczonych klawiszy w jednym (mam właśnie nadzieję

) pliku, który zawsze ma stałą wartość 688 bajtów. Dodam jeszcze, że informacja o olości naciśniętych kawiszy jest zapisana w trzech bajtach tego pliku (nie zdradze które 8) ). I to się zgadza! Zauważcie: maksymalnie ktoś wysłał naraz 16.777.215 klawiszy (potrzebne 3 bajty). Dodatkowy wniosek z tego też jest taki, że program nie będzie mógł zliczyć więcej. Przykład:
http://www.project-dolphin.nl/profile.php?uid=13553
Mam nadzieję że przekonałem niektórych.

Dodam, że nawet tak skromny i niewielki program oraz tak uboga szata i organizacja strony domowej projektu nie sugerują nic "wielkiego".
Zachęcam jeszcze raz i dziękuję tym, którzy już się zapisali!