Podgląd pojedynczego posta
Stary 24.01.2004, 20:38   #11
_Neoo_
Hit me if you can!

Data rejestracji: 27.05.2002
_Neoo_ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
No cóż co do poziomu pytań. Były np. takie:
1.Jak nazywał sie koń którego dosiadł Bellerefont (qrde gdyby nie Mission Imposible 2 to nawet niewiedziałbym że ktoś taki istniał, odp.Pegaz)
2.Najwyższy szczyt Afryki (Kilimandżaro)
3. Jakie państwo odłączyło się od Pakistanu w 1971 (Bangladesz o ile dobrze pamiętam)
4. Jak nazywa się proces podziału komórki na połowę (mejoza)
5.Przeliterowywanie słów (nie dość że trudne słowa to jeszcze ze słuchu w angielskim trudno wywnioskować jakie litery są w nim zawarte, np. narcystyczny)
6.Operacje matematyczne (np.Cenę towaru z 100$ obniżono o 20% a następnie o kolejne 20%. Ile wyniosła cena towaru, to akurat w miare łatwe ale trudniejesze też były)
7.Ojciec współczesnej powieści dedektywistycznej (Alan Poel chyba, ale głowy nie dam)
8. Statek jaki został zatopiony przez niemiecką łódź podwodną w 1917 (Lusitania ale też nie jestem pewien)
9.Kontynent zajmujący 1/3 powierzchni Ziemi(Azja)
10.Ile liczb 2 cyfrowych dzieli sieprzez 5 i 6.(3 liczby)
11.Jeżeli bok sześcianu powiększymy 3 razy to o ile wzrośnie jej obiętość (27 raza)
i wiele innych pytań których już nie pamiętam

Na niektóre pytania jak np.1,3,7,8 to ja nie potrafiłem odpowiedzieć, a należy zaznaczyć że zadawano je 12 latkom !!!!!!! Oglądałem ten program dopiero od finałowej 3 więc nie wiem jaki poziom reprezentowały sobą wcześniejsze pytania, ale końcówka była naprawdę ciężka. Pewnie zdarzały się pytania łatwe, jak zresztą w każdym teleturnieju, jednak moja rodzina była w szoku jak nie znała odpowiedzi na pytania które te dzieciaki udzielały bez mrugnięcia okiem.

Ostatnio zmieniany przez _Neoo_ : 24.01.2004 o godz. 20:43
_Neoo_ jest offline   Odpowiedz cytując ten post