Dyskusja: Liteon 451 ??
Podgląd pojedynczego posta
Stary 25.01.2004, 00:48   #13
pawelvideo
Bywalec

Data rejestracji: 20.12.2003
pawelvideo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam.
Chciałem i ja podzielić się moim doświadczeniem z nagrywarką LITE-ON 411s. Posidam ją już 3-miesiące i muszę z bólem ztwierdzić że gdy ją 1raz odpaliłem to płytki które nagrałem wcześniej około 8-miesięcy temu (pionner 105) albo się nie wczytywały, albo jak już to skokowo oddtwrzały filmy.
Problem znikł w chwili aktualizacji biosu i to właściwie jedyna wada tego sprzętu , w tej chwili pali mi dosłownie każdy rodzaj płyt dvd i te po 3zł i te po 15zł. Nagrane płyty doskonałe oddtwarzają się na stacjonarnych dvd, ale plecam używać lepszych plyt (dotyczy to właściwie każdej nagrywarki DVD) . Jesli chodzi o LITE-ON 451s to warto z kilku powodów: cena , możliwość podkręcenia do 851s, 2-lata gwarancji, bardzo szybki zapis cd-r/rw, oprogramowanie typowe dla LITE-ONów (BookType , KProbe itd...) Częste aktualizacje biosu świadczą tylko o tym że firma monitoruje rynek sprzedaży i uwagi klientów, moim zdaniem nie jest to żadna wada wręcz zaleta. Ale wybór nagrywarki to oczywiście indywidualny wybór.

P.S
Płyty bezproblemowo czyta stacjonarny DVD Panasonic S35 (sam posiadam) i :+/-: Przypuszczam ze czyta je także 90% oddtwarzaczy.

Pozdrawiam.
pawelvideo jest offline   Odpowiedz cytując ten post