Podgląd pojedynczego posta
Stary 25.01.2004, 15:07   #15
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Question PYTANIE ad. AVG

hej, mam pytanie do użytkowników AVG (ja mam free edition).
Mam dziwne wrażenie, że tena antyvir spełnia tylko rolę informacyjną gdzie jest na naszym dysku wirus.
No znalazł mi ostatnio jakiegoś trojana, wywalił okienko, aby "remove this virus" uruchomić AVG Anty-Virus itp. kliknalem w tym samym oknie "run AVG" i co? jajco - uruchomił program i róbta sobie dalej co chceta . Lecz go teraz... doszedłem potem że wirusy leczy się przez "AVG Virus Vault" - tam jest kwarantanna, usuwanie wirusów itp.. no fajnie ale dodaj tam panie wirusa, albo czemu wykryty wirus nie znalazł się tam automatycznie na liście? (może jakaś opcja jest nieaktywna?). Mojego trojana usunąłem sam! Dobrze, że to było jakieś stare archiwum rara mi nie potrzebne, ale co by było gdyby był to jakiś ważny plik, który wymagałby leczenia, albo kwarantanny w najgorszym przypadku? LIPA!
Proszę pomóżcie mi, jak działa ten antywir, bo jeśli to ma pokazywać tylko wirusa i to jeszcze w malym okienku, w ktorym jest podana sciezka i nic z nimi nie robi to to nie jest antywirus i podziękuję mu chętnie na rzecz np. Kasperskiego, którego poelcacie i nie obciąża wcale tak systemu.
AVG nie jest zły, ale swoją rolę to on spełnia co najwyżej w 25% pokazująć nam wirusa!
Dzięki!

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post