Cytat:
Napisany przez Adams01
Mam po przeróbce 411s@811s błąd pojawiający się na wszystkich krążkach CD nagranych wcześniej, którego nie było: pomiędzy 35 i 36 minutą. Przywrócenie EEPROMa i firmware z 411s nic nie zmienia, ten błąd już zostaje. Wcześniej go nie było. Czy ma ktoś pomysł co można z tym zrobić?
Pozdrawiam
Adams01
|
Mam dokladnie taki sam problem. Drobna roznica polega na tym ze u mnie ten blad wyskakuje ok 41 min.
Przeprowadzilem wiele testow na 401@411 oraz 401@811 i z tego co udalo mi sie ustalic to blad ten wystepuje w tym samym miejscu bez wzgledu na wersje firmware i rodzaj nosnika CD-R. Po przywroceniu mojej nagrywarki do jej pierwotnej wersji (tzn. 401S) problem znika. Blad nie wystepuje rowniez przy nagrywaniu plyt CD-RW.
Wypalone w ramach testow plytki odczytalem rowniez swoim CDRW LTR-32123S. Okazalo sie, ze wszystkie zostaly odczytane bez tego bledu. Kolejnym testem bylo odczytanie plyt nagranych innymi nagrywarkami w 401@411/401@811. Wyniki potwierdzily tylko moje przypuszczenia. Wykresy k-probe zawieraly ten sam blad w tym samym miejscu.
Oczywisty wniosek jaki sie nasuwa jest taki, ze plytki sa zapisywane prawidlowo, a problem tkwi w odczycie plyt w moim 401@411 i 401@811.
Poza wykazywaniem bledu przez program k-probe nie daje on o sobie znac w zadnym innym przypadku. Plyty odczytywane sa w calosci plynnie przy pelnej predkosci. Poniewaz nie powoduje on zadnych skutkow ubocznych zwiazanych z odczytem plyt CD dalem sobie spokuj z dalszym dociekaniem jego przyczyny. Jesli jednak ktos zna sposob na pozbycie sie go to bardzo prosze o informacje.