Podgląd pojedynczego posta
Stary 26.01.2004, 17:52   #13
onmagarol
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 15.09.2002
onmagarol w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Najpierw powiedz co ma byc na tej plycie? Raid, Soundstorm?
Jesli nie to niema sensu placic 500 stow za plytke ktorej nie wykorzystasz.

Zarowno Gigabyte jak i Epox to tak zwana dobra klasa srednia plyt a i trafiaja im sie bardzo dobre egzemplarze i to glownie w ten sposob trzeba patrzec.

Ja mam u siebie Solteka FRN2-L z Szafirkiem 9100 i wszystko ladnie smiga.
Plyta bez bajerow (tzn raidu i wypasionej dzwiekowki - choc dzwiek jest i tak bdd).

Plusy mojej:
-bezproblemowa (jak na razie nic sie nie pokazalo po por roku uzytkowania - zaznaczam ze tez nie krece bo nie trzeba ... na razie)
-instalacja sterow baaardzo fajna bo za jednym zamachem instaluje plyte dzwiek i sieciowke (pewnie w innych jest podobnie)
-wchodza na nia pamieci 400 (ddr 3200) a to ma znaczenie
Minusy
-brak otworow wkolo gniazda procka pod blok wodny ...i tyle

Wybierz co zechcesz:
Jak cos wypasnego to polece Abit NF-7S (ok 520 zl)
A jak nie to np solteka takiego jak moj (ok 340 zl)

W kazdym razie nforce naprawde stabilnie dziala

Moj konfig:Athlon 2200, Soltek FRN2-L, 512MBTwinMos 3200, 64MBSapphire Radeon 9100,Maxtor 80GB,Chieftech 360W

Pozdrawiam
O

Edycja: uzupelnilem konfig
Lopus: Co do dyskow rozne sa opnie ja maxtora bardzo chwale - cichy, szybki mimo ze mama 2 MB,a podobno te z 8 juz sa sporo szybsze ...ale czy to widac ...nie wiem
Co do karty - bierz 9700 ze wzgledu na 8 potokow renderujacych (no chyba ze znajdziesz jeszcze 9500 co da sie zmodowac na 9700 (ale juz chyba male szanse)
Zdaje sie ze standart zasilaczy ATX jest taki sam do kazdej obudowy ATX wiec i Chieftech bedzie tam pasowal. 360 W to spory zapas zwlaszcza ze jest to markowe 360W. Ale jak bedziesz mial w kompie mocna grafe kilka dyskow,dvd, nagryware, cd rom itp to juz kiedys moze byc malo. Zalezy co planujesz.(http://www.jscustompcs.com/power_supply/) Ja sie szarpnalem na obudowe chieftecha z zasilaczem - i nie zaluje. Ladna dobrze skonstruowana (np ma wlot powietrza z przodu na dole, wiatraczek dodatkowy montuje sie po prostu wkladajac w koszyczek - 10 sekund )

Oczywiscie poczytaj i wybierz co ci pasuje

O

Ostatnio zmieniany przez onmagarol : 26.01.2004 o godz. 18:24
onmagarol jest offline   Odpowiedz cytując ten post