Dyskusja: mpg2DVD
Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.01.2004, 00:46   #4
Arecki_adsl
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.12.2003
Arecki_adsl w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam,
Jednak moj plik mpg (pochodzacy z zew. tunera tj. HUMAXA) okazal sie troche bardziej skomplikowany.
Odbiornik Humax zapisuje pliki w formacie .vid. Format ten, oczywiście, nie jest rozpoznawany przez np. Media Playera, wiec firma Sensor wypuscila program ktory pozwala na "przekodowanie" na 2 pliki wynikowe tj. mpg oraz mp3 (sam mpg nie zawiera audio - co jest dla mnie bardzo dziwne)
File information (pochodzi z programu: (Ulead DVD Workshop - nota bane jeden z nielicznych programow ktory poradzil sobie z odczytaniem tego pliku)
File format: MPEG-2, Field-B
Variable bit rate Max 15000 kbps
Attributes: 704 x 576

Wobec powyższego czy można zamienieć, najlepiej bez kompresji, wartosc rozdzielczosci tj. z 704 na 720 ?

Chwile temu udalo mi sie wyszukac w sieci dosyc fajny programik (niestety wer. trial 30 dniowa - moze ktos posiada odpowiednia witaminę !!) tj. DVR-Studio - DVB Stream Editor który juz w sam sobie posiada mozliwosc odczytania pliku VID i podzial na dwa pliki: czyli m2v i mp2. Nie tracac czasu wykorzystałem "tutorial Mr. CobraVerde" ale czarne pasy po bokach pozostały

Pyt do CDMAH: czy w twoim przypadku rowniez powstaje plik mpg w rozdzielczosci 704 x 576, czy masz możliwość wybrania 720 x 576 ?
Czy sam program IfoEdit potrafi zamieniec z 704 na 720 ?

Bardzo prosze o porady

Pozdrawiam

Ostatnio zmieniany przez Arecki_adsl : 28.01.2004 o godz. 00:51
Arecki_adsl jest offline   Odpowiedz cytując ten post