Dyskusja: mBank - zawodzi :(
Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.01.2004, 13:02   #6
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Fantomas
Właśnie wczoraj loguję się do swego konta, a tu informacja o zmianie taryfy opłat.
To co było główną zaletą - bezpłatne przelewy zewnętrzne - od 15 lutego BĘDĄ PŁATNE.
Niby "tylko" 50 gr. Jednakże jeśli tych przelewów będzie kilka miesięcznie, kilkanaście - to już zaczyna trochę kosztować.
Ciekawe, że jednocześnie VWBank wybił się z wysokim oprocentowaniem lokat i zerowynmi kosztami obsługi w tym samym mniej więcej czasie. Zbieg okoliczności?
Szkoda, myślałem że mBank poważnie podchodzi do klientów. Ciekawe swoją drogą, czy po przejęciu dużej liczby klientów VWBank zrobi podobny manewr?
Miłego dnia
Musze przyznac ze dokaldnie to samo pomyslalem...
Rowniez wczoraj dotarla do mnie wiadomosc o wprowadzeniu oplat za przelewy i od razu zrobilem wycieczke po www bankow (Multibank, Raifaizen, Pekao, Intelligo, Nordea, Deutche Bank, Lukas itp.). Z kilkunastu ktorych oferty przejrzalem (oplaty + prowizje) najbardziej zblizonym do mBanku jest wlasnie wspomniany http://www.vwbankdirect.pl/ i musze przyznac ze tak jak do tej pory uznawalem wyzszosc mBanku nad wszystkimi innymi oferujacymi homebanking to teraz przesiadka na VWbank wydaje mi sie bardzo realna. Tym bardziej ze nie placimy prowizji przy wyplacie z dowolnego bankomatu gdy wyplata przekracza 400 zl. Ja wiem tyle - jedna z rzeczy ktora zrobie w najblizym czasie to dokladne przesledzenie oferty i zalozenie konta w VWBANK.
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post