mam pewien problem z cdromem asus s520/a.jest podpiety na pierszym kalale(na slave) z dyskiem(na drugim mam 8481b).
zaden z ponizszych problemow nie pojawial sie kiedy zamiast asusa mialem mitsumi fx32m(syf, odszedl smiercia nienaturalna

)
1.jak wysuwam tacke lub cdrom probuje rozpoznac jaka plyte wrzucilem mu to mam wtedy "zaciah" systemu na jakies kilka/kilkanascie sekund(najgorzej jest kiedy wkladam cdrw).nic w tym czasie nie mozna robic w winie (win 98se i na wszystkim wlaczone dma).
2.kiedy wypalam plytke nero i bezposrednio po spawaniu zaznaczam test plikow to bardzo czesto mam komunikat ze sprawdzenie plikow nie powiodlo sie, ale jak sprawdzam plyte czy ma bledy w cd speed 2.11(scandsik, test jakosci CD) lub innymi programami to plyta jest nagrana bez bledow.mam nero 5.5.10.42.
3.nie moge przetestowac plyty w nagrywarkce do konca w pelnym tescie w cd speed.podczas rozpedzania lub kilka sekund po wyskakuje mie napis, cos w stylu udma transfer error.
na poczatku myslalem ze cos jest z nagrywarka ale kiedy odlaczylem cdroma to zaden z w/w problemow nie pojawil sie wiec to nie jest wina spawary ani softu...