Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.01.2004, 14:34   #460
tytusdezoo
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 18.11.2003
tytusdezoo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez sakis
Sam czesto na zagranicznych forum gubie sie w roznorodnosci wykresow i opinii na ich temat. Jednak o ile testy plyt DVD+/-RW faktycznie czesto przedstawiaja wyniki, ktorych prawidlowa interpretacja wymaga sporego doswiadczenia, o tyle skanowanie powierzchni plyt CDRW daje prawie zawsze powtarzalne rezultaty, ktore dosc dokladnie odzwierciedlaja stan nosnika.
W tym watku staramy sie dokladnie opisywac skutki modyfikacji napedow 401/411 @ 811, co moze pomoc zrowno tym, ktorzy jeszcze nie podjeli decyzji co do przerobki, jak i ludziom zaangazowanym w tworzenie metody overclockingu. Dlatego kazda opinia w tym wzgledzie jest przydatna. Jezeli dodatkowo mozna ja podeprzec wynikami testow to wg mnie jest to jak najbardziej wskazane. To wlasnie na podstawie wynikow uzyskanych m.in. programem k-probe tworcy modyfikacji moga doskonalic metode, z ktorej tak wielu juz skorzystalo i teraz moga sie cieszyc szybka multiformatowa nagrywarka.
Posumowujac swoja troche przydluga opinie chcialbym powiedziec iz to, ze tobie te wykresy niewiele mowia to nie znaczy, ze dla innych nie stanowia jakichs waznych informacji.
Ciekawe wnioski. Ale chyba zle mnie zrozumiałes , jeżeli masz problem z odczytem plików to masz rzeczywiscie błąd, chodzi mi o top ,że płyty , które da sie pezproblemowo skopiowac na dysk, ten program uznaje jako uszkodzone!!!
Za bardzo mieszacie, wgrywacie 100 eepromów , a potem macie problemy.
Ja ma przerobiony 401 na 811 nagrywam na wszystkim, i mam mniej problemów z płytkami niz na 411.Pale na wszystkim nawet na uznanych przez ludzi z tego forum za ***.... esperanze i wszystko jest ok. Jedyny problem jaki mam to na płytkach noname CDR przy nagrywaniu z predkością 40X.
Zniechęcacie tylko ludzi do tego sprzetu i do przerabiania. Instrukcja jest jasna SWÓJ EEPROM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tytusdezoo jest offline