Dyskusja: Toshiba SDR-5112
Podgląd pojedynczego posta
Stary 29.01.2004, 20:14   #28
wiater
Nowy na forum

Data rejestracji: 09.01.2004
wiater w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ja mialem wczesniejsza wersje 5002 i ten sam problem. z max predkoscia palila tylko verbatimy, tdk i sigmy (ktore sa juz praktycznie nie do dostania).
cala wina lezy po stronie toshiby, poniewaz to ich firmware nie obsluguje tanszych plytek (tzn. obsluguje, ale tylko x1). na sieci znalazlem jakis dziwny programik to tej nagrywarki, w ktorym wpisywales media id danego nosnika, on patchowal firmware i po wgraniu mialo nagrywac ta plytke z max predkoscia. efekt taki, ze owszem, jakas tam esperanze udalo mnie sie puscic x2, ale platinuma (ktorego mialem cos kolo 50 sztuk) nic nie ruszalo.
nie mialem ochoty czekac na wypalenie prawie 1,5h (wypalenie i sprawdzenie), wiec ja oddalem do zyda i kupilem sobie liteona 451. teraz wszystkie te problemy zniknely

swoja droga to troche dziwne podejscie do klienta. to ja, placac za produkt, powiniennem podejmowac ryzyko, czy palic gowniana plytke z max predkoscia, narazajac sie na gorsza jakosc, czy poczekac 2x dluzej i miec troche lepiej. a tak dostalem ograniczenie z gory. wniosek jest taki, ze toshiba nie poszaleje na rynku wypalarek dvd (co innego czytnikow).

tak wiec rowniez radze zmiane wypalarki, jezeli czas sie liczy
wiater jest offline   Odpowiedz cytując ten post