Podgląd pojedynczego posta
Stary 31.01.2004, 11:38   #11
ll2
Nowy na forum

Data rejestracji: 24.01.2004
ll2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Brenda
No to w kontekscie tych procentow i pierwotnego pytania ja mam swoje pytanie (a byc moze odpowiedz pomoze koledze Michalowi w wyborze):
czy ktos spotkal sie z tym, ze jakis odtwarzacz nie czyta plyt plusowych po bitsettingu, czyli z book-type DVD-ROM? Ja na razie spotkalem tylko jednego APEXa, ktory tego nie czytal, a od znajomych wiem, ze niektore LG tez ne chca. Mowie o odtwarzaczach stacjonarnych, oczywiscie.

Brenda
No wiec spotkalem sie i, co wiecej, nadal mam problem z dobraniem plytek/formatow/nagrywarki (niepotrzebne skreslic). Stacjonarka to Marantz DV4000, nagrywarka LiteON 401@811, a plytki od vakoss, gigamaster, esperanza, platinum po verbatimy, dysany i tdk. Konkluzja jest taka, ze zmiana bitsetting'u na DVD-ROM w tym przypadku zupelnie nic nie daje, natomiast daje wymiana nosnika i (lub) nagrywarki. Najlepiej czytaja sie verbatimy (z mala iloscia drop'ow) i tdk nagrywane na nagrywarce tdk (zupelnie bez drop'ow). Pozostale to w tym konkretnym przypadku smietnik (choc wszystkie dzialaja bezproblemowo w philips-ie 711).

ll2

P.S. Tak przy okazji uwaga do ogolu: przy opisywaniu problemu starajcie sie podawac jak najwiecej szczegolow (typy nagrywarki, plytek i stacjonarki). Informacje te sa bardzo istotne, jak pokazuje moj przypadek.
ll2 jest offline