Nie wiem czy wam też cos takiego sie dzieje, ale przeryłem całe forum na "doom9.net" i dvd2dvd-r i ani słowa o tym problemie. Film jest za***iście skodowany, żadnych uwag, co do samej istoty działania dvd2dvd-r jak i samego CCE. Nie wiem natomiast co jest grane bo, jak zgram płytke albo decrypterem, albo DVDShrinkiem (po prostu zrzuce ją tak abym mial gotową kompilację DVD-R) to zawsze w trzech miejscach podczas trwania filmu są zacięcia. Wygląda to tak że głos idzie do przodu, a obraz sie zatrzymuje na jakąś niecałą sekunde i dalej idzie już dobrze. Dziwne bo synchronizacja obrazu, dźwięku i napisów jest bardzo dobra. Korzystam z najnowszego CCE + DVD2DVD-R 1.81.
Tak apropos to kodując filmy przy wykorzystaniu tego najnowszego cacka DVD2......... nie ma problemu z zielonymi napisami. Wszystko robi się samo. wystarczy tylko troche poczekać (troche w przypadku tego programu tzn. 2h film na 3 przebiegach, z poprzedzającym rozpozaniem które trwa zaledwie 80 minut + 4h 10m). Warto jednak czekać bo rezultaty po transkodowaniu są bardzo zbliżone do oryginału. Nie wiem tylko jednego. Bo na forum programiku DVD2DVD-R ludziska piszą aby najlepiej nie bawić się wartością bitrate mix i max, uwazają że progz zrobi to za nas o wiele lepiej. Dużo sie na ten temat naczytałem, przerobiłem kilka filmów co miały około 6 GB, ale wciąż brakuje mi przykładów (interesują mnie filmy które zajmowały by na krążku conajmniej 6.5 GB i miały 2.30 godziny).
Ponadto intryguje mnie jeszcze jedno pytanie. W zakładce Encodera jest taka opcja "crop..........." czyli obcinania czarnych ramek (panoramy). Kiedy mozna tej opcji użyć ? Czekam na wasze spostrzeżenia i sugestie !
|