Witam
Moj problem polega na tym ze po nagraniu KAŻDEJ plyty mam zolte kwadraciki w Nero CDSpeed + ostatni kwadracik czerwony (rowniutko 0,11%), przez to plyty ktore nagrywam nie daja sie odczytac w innych napedach niz moj (sprawdzalem kilka roznych m.in. nagrywarki LG,LiteOn,Toshiba,DVD LG,DVD LiteOn i nagrywarka DVD LiteOn411S). Zaden z tych napedow nie zgral na HDD ani jednej plyty nagranej na mojej nagrywarce. Zgrywanie zatrzymuje sie przy koncu plyty. Moja nagrywarka to LiteOn 52327S z biosem QS0C. WinXP+ASPI z Nero. DMA itp. wlaczone i wogole zastosowalem sie do wszystkich rad z tego forum. Te zolte i czerwony kwadrat pojawiaja sie przy KAŻDEJ predkosci nagrywania (testowalem od x8 do x40) i na KAŻDEJ plycie (testowalem 5 roznych plyt: TDK, Verbatim, Hawk, Esperanza, Princo, Dysan, Samsung i jeden LG). Dlaczego moja nagrywarka ostatni kwadracik robi nieczytelny (czerwony)

Uszkodzenie sprzetowe? Bios do kitu? Napewno winą nie jest zbyt wysoka predkosc nagrywania i niskiej jakosci plyty. Doradzcie cos!!!