|
LiteOn 32123S
Witam wszystkich forumowiczów.
Mam taki o to problem z nagrywarka LiteOn 32123S: plyty nagrywa bez problemu nie zgalsza zadnych bledów itd., ale pozniej jakwezme scan disk plyty programem nero cd-dvd speed to zawsze jest ze kilka kwadracikow jest nie czytelenych a zawsze jest tez ostatni zaznaczony na czerwono ( nie wazne jaka plyta). Inny problem jest taki ze w wekszosci przypadkow odtwarza ta plyte ale juz na innym napedzie nie da rady jej odtworzyc.Nagrywam ok 50-60 plyty tygodniowo anagrywarke mam od kwietnia 2002 roku. Dodam ze mam wlaczone DMA i zainstalowane najnowsze ASPI, nagrywam w nero 6.3.0.0. Nagrywarka jest podlaczona na drugim kanalem iDE jako master.Wersja Biosu to VXS0Z.Nigdy nie mialem z nia problemow ale ostatnio za czesto plyty byly nie do odczytania na innym sprzecie.Dodam jeszcze ze zupelnie nic sie nie zmienia jak zmniejszam predkosc nagrywana, nawet prz x4 wyrzuca mi podczas testu te bledy.Myslalem ze to wina tego programu ale plyty nie dzialaja wszedzie wiec raczej to wina nagrywarki. Czy mogl sie po prostu jej zywot po prostu skoczyc albo jest na wykonczeniu??
Z gory wilkie dzieki z za jkesi wskazowki.
Dodam jeszcze ze mam na nia gwarancje czy ewentualnie probowac to zglaszac czy mzoe wykonac jeszcze jakeis inne testy na innch plytach bo obecnia uzywam plyt Platinium.
Dodam jeszcze ze nie wazne jak dlugi jest material do nagrania chocny to bylo 20 MB to zawsze ostatni bloczek jest czerwony.
|