Podgląd pojedynczego posta
Stary 02.02.2004, 16:22   #8
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
hmm - z tym 640/160 bylo tak ze tepsa w kilku miejscach polski dala ciala w konfiguracji routerow i do limitu transferu dla klientow wrzucila tez dane naprawcze dla pppoe - no i zonk - bo na ustawieniach 512/128 zachowywalo sie jak 430/100 - wiec co zrobili? podkrecili niektorym ustawienia - do 640 - zeby mieli po odliczeniu danych nadmiarowych te upragnine 512 - to *****izm lekki i pchanie konia pod gore - ale tak to wyglada

jest jednak druga strona medalu - te ograniczenia na centralach to chyba ustawiali amatorzy po pijaku - bo jakos moje maks 64kb oscyluje wokol 70 - a czesto dobija do 75 - mam tak od dawna juz

wiem ze wszystko zalezy od sposobu liczenia - bo bardzo trudno zdefiniowac cos takeigo jak transfer - ale wydaje mi sie ze tym powszechnie rozumianym liczac mam wiecej niz 64

modemy adsl i sama technologia na polskich kablach spokojnie pozwalaja puscic kolo 3.9mbit - maksymalnie standardowy kabel przenosi 8mbit
uzywajac specjalnych kabli mozna z tego zrobic kolo 22-25mbit - naturalnie mozna tez na chama pociagnac pare kabli pamietajmy ze w gniazdku ida az 3 pary przewodow...

to tak dla dobicia czytelnikow