Podgląd pojedynczego posta
Stary 02.02.2004, 20:35   #3
RafeQ
Bywalec

Data rejestracji: 15.10.2003
RafeQ w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez SEBAw
Jak masz uszkodzony jakiś nośnik audio to weź zrzuć jaką muzykę z napędu Pioneer i Teac i zobacz który lepiej to zrobił.
Mi się wydaje, że Pioneer będzie lepszy, ale kto wie...
Wiesz całkiem ciemny ze mne gość to nie jest Zgrywałem w EACU na próbę jednego tłoka, który był tak porysowany przy końcu, że nawet mój Technics z MASHem się zacinał (tak swoją drogą to ten mash na niewiele się przydaje ) No i w trybie Pewnym żaden z obydwu napędów nie zrzucił nawet 50% nagrania, jakieś efekty dało dopiero jak przełączyłem w tryb Ciągły-Burst wtedy TEAC zrzucił utwór bez problemu (oczywiście z trzaskami w pełnej okazałości, ale utwór się nie ciął) natomiast PIONEER robił to znaaaacznie wolniej i po zgraniu w utworze występowały przerwy-cisze. No ale czy taki test może już ostatecznie wyeliminować ten napęd? Tymbardziej że EAC prawdopodobnie źle wykrywa w PIONEERZE funkcje C2. W Nero cd/dvd speed przy sprawdzaniu jakości CD działa ona bez problemu. Natomiast EAC nieklasyfikuje mojego napędu do obsługi C2 a kiedy włącze ją na siłę to wtedy napęd nie rusza i wywala żebym pokombinował z trybami (wiadomo).
TEACA mam od niedawna a Pioneerka juz z 1.5 roku , zgrywałem i zgrywam dalej nim płyty. No ale czekam dalej na jakieś sugestie, odpowiedzi Szkoda, że w CDr Info nie ma recenzji PIONEERA 106S